Turta munteneasca

Turta munteneasca nu este altceva decat o budinca de branza la cuptor. Se prepara foarte usor, si este delicioasa, perfecta pentru un aperitiv sau masa principala.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 1 cana cu lapte cald
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet fin
  • 4-5 oua
  • 150g branza

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc, apoi se adauga faina si pesmetul si se amesteca bine, ca sa se omogenizeze. Se adauga sare si piper si se amesteca in continuare ca sa nu se faca cocoloase.

Galbenusurile se mixeaza putin, dupa care li se adauga branza, si apoi laptele cu faina.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga la amestecul de mai sus, amestecand usor.

Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu unt din abundenta, turnam aluatul in ea, si o dam la cuptor la foc mediu pana se intareste.


Turta munteneasca cu branza se serveste calda, cu smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce