Turnulet crocant (de post)

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa si otetul si se framanta u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe (rosie si alba)
  • 200 gr de cascaval
  • 350 g de faina
  • 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri de apa
  • 500 gr de spanac
  • nuca zdrobita
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine )

Adauga apa si otetul si se framanta un aluat vartos. Dupa aceasta se lasa la rece catev ore, este de preferat sa stea peste noapte.

Se ia aluatul de la rece si se intinte, se decupeaza forme rotunde de dimensiune potrivita.

Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt pana devin aurii.

Intre timp se caleste spanacul in putin ulei (sau margarina) impreuna cu 1 1/2 ceapa taiata marunt.

1/2 de ceapa se taie julien, se amesteca cu spanacul calit (nu mai mult de 5 min.) cu nuca zdrobita, sare, piper dupa gust.

Asamblarea se face in momentul servirii astfel:

foietaj, umplutura de spanac, cascaval de post, aluat din nou si tot asa in functie de cat de inalt doresti sa fie turnuletul. Se dau la cuptorul incins 5 minute si se servesc imediat.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors