O reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece
ii vom pune la cuptor.
Ceapa o taiem solzisori.
Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca. 40 minute la 180 grade C sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.
Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.
Atentie!!!
Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla, puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.
Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.
Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt,
condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.
Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma, apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.
Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra, iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.
Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.
Cand este gata, o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.