Tortilla cu spanac

O reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g spanac
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 kg cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece

ii vom pune la cuptor.

Ceapa o taiem solzisori.

Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca. 40 minute la 180 grade C sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.

Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.

Atentie!!!

Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla, puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.

Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.

Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt,

condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.

Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma, apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.

Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra, iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.

Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.

Cand este gata, o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce