Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper, sare, otet si doua lingur
Dovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper, sare, otet si doua linguri de ulei de masline. Sunt lasate cateva minute, apoi sunt puse intr-o tava intr-un strat generos. Peste legume se pune tofu taiat cubulete. Se adauga 2 linguri ulei si cimbrisor. Tava se acopera cu foile de aluminiu si se pune la cuptor cam 35 minute, la o temperatura de 190-200 grade Celsius. Dupa timpul mentionat, tava este scoasa, se inlatura folia si se mai stropeste cu o lingura de ulei continutul. Se mai da la cuptor 10 minute pentru gratinare.
Tofu este o branza vegetala, obtinuta din lapte de soia, care contine extrem de multe proteine si calciu.
Care sunt beneficiile branzei tofu:
- Branza tofu este recomandata in curele de slabire precum si persoanelor suferinde de diabet, gratie continutului caloric scazut si lipsei grasimilor saturate.
- Tofu este un aliment consumat si de atleti. Continutul sau bogat in magneziu recomanda acest tip de branza ca un aliment esential in regimul alimentar zilnic.
- In alimentatia copiilor, tofu este excelent, datorita continutului ridicat de calciu (o suta de grame de tofu asigura 10% din necesarul zilnic de calciu) si fier.
- 25 de grame de tofu pe zi ajuta la prevenirea bolilor de inima.
Se poate servi si calda si rece, mai puteti adauga susan si ardei iute pentru un plus de aroma. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post