Shakshuka (Oua in sos de rosii) este o mancare fara carne usor de pregatit. Cu toate ca nu pare satioasa este o mancare rapida foarte satioasa.
Incingem chimenul intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi v-as sfatui sa nu renuntati la chimen, nu se va simti foarte pregnant gustul insa va conferi o aroma deosebita, subtila.
Dupa ce s-a prait chimenul adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul taiat fasii si il lasam doar cat sa isi elibereze aroma.
Daca aveti un ardei cayenne il tocati si adaugati si pe el, daca nu il inlocuiti cum am facut si eu cu piper cayenne.
Adaugam rosiile taiate cuburi si lasam pe foc pana incep sa se inmoaie.
Completam cu apa cat sa le acopere, cca 50 ml, adaugam pasta de tomate, frunza de dafin, zaharul brun, piperul cayenne, boiaua, usturoiul, cimbrul si sarea punem capacul si lasam la foc mic pana va capata consistenta unui sos.
Adaugam cu grija ouale in milocul tigaii.
Lasam pe foc pana se gatesc ouale. Ouale trebuie sa ramana moi.
Tocam patrunjel verde si presaram deasupra din abundenta.
Servim ouale in sos de rosii cu paine prajita.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post