O idee pentru micul dejun. Acest preparat nu ne tine mult timp in bucatarie, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Pentru inceput, pregatim guacamole, pentru care avem nevoie de un avocado copt bine.
*Daca cumparati avocado tare si necopt, infasuratil intr-un ziar si tineti-l 2 zile in bucatarie iar acesta se va coace.
Taiem marunt ceapa, usturoiul si rosia, pisam avocado si le amestecam.
Adaugam dupa gust sare, piper si putin suc de lamaie.
Prajim feliile de paine.
Punem intr-o oala apa la fiert cu 2-3 linguri de otet, iar cand da in clocot (nu trebuie sa fiarba apa) se adauga oul (eu pun oul crud intr-un polonic, dupa care ii dau drumul in apa) si se lasa fiert 2-3 minute.
Ungem feliile de paine cu guacamole, adaugam valeriana proaspata (sau rucola/spanac crud) si oul posat.
Condimentam cu piper, sos de soia si servim cu rosii.