A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zam
A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zamislite, fie ele pufoase si groase, subtiri si intinse, flendurite si amestecate ori fine, crescute fain in cuptor.
Cea pe care v-o arat eu aici se face rulada, adica se ruleaza. Ma rog, nu singura, corect ar fi sa spun ca e rulata. Aveti nevoie pentru ea de doua oua, doua linguri de branza fina de vaci (dar poate fi si de capra) si o lingura de verdeturi tocate. Prin verdeturi inteleg patrunjel si marar dar la fel de de inteles ar fi si niste ceapa verde, oarece frunze de spanac tocat, cateva fire de coriandru verde ori niste frunze de ridiche, atunci cand e sezon de ridichi.
Mai intai trebuie sa bateti ouale si sa le subtieti, fie cu un degetar de lapte, fie cu unul de apa. Puneti o tigaie la incins, unsa doar cu putin ulei. Turnati ouale-n tigaie si intindeti-le cum ati face cu o clatita. Lasati omleta sa se coaca pe o parte. Nu trebuie intoarsa, pentru ca-i subtire tare. O scoateti pe o farfurie, puneti branza amestecata cu verdeturile si cu o piscatura de piper si una de sare (apropo, sare puteti pune si in oua, nu-i gresit), apoi rulati omleta.
Dupa asta, o taiati si o asezati pe felii de paine HapiHap prajita. O mancati cu rosii, ori, de ce nu, cu gogosari murati, taiati in felii subtiri. Daca aveti alaturi pe cineva cu care sa impartiti omleta asta, puteti spune ca tocmai vi s-a intamplat un mic dejun perfect.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post