Rosii umplute, cu orez

Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se cuptor, la foc mic, circa 25

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 rosii
  • 1 cana de orez
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu.

Se acopera si se cuptor, la foc mic, circa 25 de minute.

Ouale se fierb tari, se decojesc si se toaca marunt, dupa

care se amesteca bine cu orezul fiert, patrunjelul si ceapa tocata, calita in unt.

Se potriveste de sare si piper. Se taie un capacel fiecarei rosii si se umplu cu amestecul preparat.

Rosiile se aseaza apoi intr-un vas uns cu unt, se adauga

bucatele de unt si se presara cu cascaval ras, lasandu-se la cuptor inca aproximativ o jumatate de ora.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu legume

Am de ceva timp pusa la pastrare o reteta care mi-a ramas la suflet datorita aspectului. Oana e de vina, din nou:))) Garantez...

Tarta cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide