Ratatouille cu smantanica

Ratatouille cu smantanica este o reteta delicioasa la cuptor, cu multe legume si fara carne.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 ardei capia
  • o ceapa
  • un borcan mic de ciuperci taiate
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii mai mari
  • o cana de suc de rosii
  • (il preparam dintr-o rosie
  • mare data pe razatoare )
  • 200 ml smantana
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Ratatouille cu smantanica este o reteta delicioasa la cuptor.
Pentru inceput se taie ardeii si ceapa marunt si se calesc. Se pregateste o tava pentru cuptor care se unge cu putin ulei. Se pun ardeii si ceapa in tava.

Trecem la vinete; se taie cuburi, se calesc si ele si se pun si ele in tava. La fel, continuam cu ciupercile si dovleceii. Rosiile se taie bucati mai mari si se calesc, apoi se pun in tava peste restul legumelor.

O rosie mare se da pe razatoare, iar sucul se toarna peste legume, se potriveste de sare si piper si se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Se pregateste un amestec de smanatana cu verdeata tocata marunt, si dupa 20 de minute se scoate tava si se toarna amestecul de smantana. Se mai lasa la cuptor inca 5 minute, dar cu focul stins.


Ratatouille cu smantanica se serveste imediat fierbinte!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors