Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco

Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: (pentru 4 porţii)
  • Garnitura:
  • 250 bacon afumat
  • fiert
  • 10 g unt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 4 oua
  • 150 g Emmentaler Delaco ras
  • Sare
  • piper
  • nucsoara proaspat rasa
  • 1 lingura verdeturi tocate (patrunjel
  • cimbru)
  • In plus:
  • 1 formă de Quiche cu diametrul de 26 cm
  • Hartie de copt si pastai

Mod de preparare

Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura in mijloc, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.

Dupa cele 30 de minute, rulam aluatul mai mare decat forma de quiche, il  punem intr-o forma neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si inteapam de mai multe ori cu furculita.

Pentru ca blatul sa isi pastreze forma, aseazam intr-o tava o hartie de copt,  peste care presaram pastai uniform si-l lasam la copt  15min, in cuptorul incins la 200°C.

Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.

Cand s-a copt, scoatem aluatul din cuptor, indepartam foaia de copt si pastaile, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval

Quiche-ul Lorraine se coace in cuptorul incins la 175 °C, timp de 35 - 40 minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.

Pofta buna!


Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco se serveste cald.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors