Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco

Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: (pentru 4 porţii)
  • Garnitura:
  • 250 bacon afumat
  • fiert
  • 10 g unt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 4 oua
  • 150 g Emmentaler Delaco ras
  • Sare
  • piper
  • nucsoara proaspat rasa
  • 1 lingura verdeturi tocate (patrunjel
  • cimbru)
  • In plus:
  • 1 formă de Quiche cu diametrul de 26 cm
  • Hartie de copt si pastai

Mod de preparare

Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura in mijloc, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.

Dupa cele 30 de minute, rulam aluatul mai mare decat forma de quiche, il  punem intr-o forma neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si inteapam de mai multe ori cu furculita.

Pentru ca blatul sa isi pastreze forma, aseazam intr-o tava o hartie de copt,  peste care presaram pastai uniform si-l lasam la copt  15min, in cuptorul incins la 200°C.

Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.

Cand s-a copt, scoatem aluatul din cuptor, indepartam foaia de copt si pastaile, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval

Quiche-ul Lorraine se coace in cuptorul incins la 175 °C, timp de 35 - 40 minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.

Pofta buna!


Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco se serveste cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce