Quiche cu spanac si rosii

Quiche cu spanac si rosii imbina in mod delicios si armonios ingrediente sanatoase.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 200g unt
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 250g branza telemea de capra
  • 100g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 rosii medii

Mod de preparare

Pentru aluat se framanta toate ingredientele si se lasa la rece pentru o jumatate de ora.

Spanacul proaspat se opareste si se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Branza si smantana se amesteca bine intr-un bol, eventual cu mixerul, se adauga galbenusurile, faina si la sfarsit albusurile batute. Se amesteca usor si se mai potriveste de sare.

Din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza pe o forma unsa, astfel incat sa acopere si peretii formei. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc. Asezati peste aluat spanacul, apoi crema de branza si smantana.

Oul se bate si se adauga pe branza . La sfarsit presarati cu cascavalul ras si asezati rondelele de rosii.

Puneti la cuptor, la 180C pentru 45-50 minute, pana se rumeneste.


Se poate servi atat cald cat si rece.

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Parteneri
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita