Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca. Separat, laptele, uleiul si iaurt
Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca.
Separat, laptele, uleiul si iaurtul se amesteca bine
Se ia o tava rotunda, se unge bine cu ulei, se pune un pic mai mult pe fundul formei
Prima foaie se pune intreaga, sau din bucati mari, se unge cu amestecul de iaurt, lapte si ulei
Se presara umplutura, si din loc in loc punem bucatele rupte din branza feliata
Deasupra se rup bucati de yufka care se suprapun ca un strat
Se toarna peste ele cate putin din amestecul de iaurt, se presara iar din amestec si bucati din branza topita feliata
Se pun iar zdrente de yufka, se toarna din iaurt, se pune branza, si tot asa pana se termina yufkaua. Ultima foaie sa fie din bucata cat mai mare, se unge si ea cu amestecul de iaurt.
Tava se baga la 175 grade pt 20-25 de min, sau pana se rumeneste
E gustoasa si satioasa, e buna si calda si rece
precizari : de preferat sa nu fie foarte inalta, daca vreti sa faceti mai mult, mai bine prestati in tava mai mare, nu fiti tentate s-o faceti prea inalta. Foile de yufka sa fie rupte in multe bucati, branza sa nu fie sarata. Amestecul de lapte, iaurt si ulei se apreciaza si el in functie de cat de mare faceti placinta
Pofta buna!
Reteta Placinta zdrentuita, foi yufka propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios