Piure simplu de mere

Pentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se fierb, se scurg, se racesc si se paseaza.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mere - 1 kg
  • zahar - 25 g
  • amidon (zeamil) - 25 g

Mod de preparare

Pentru piure simplu de mere merele se spala, se curata de coaja si casuta seminala, se taie felii, se introduc in apa, se fierb, se scurg, se racesc si se paseaza. Piureul obtinut se aseaza intr-un vas, se adauga zahar si zeamil dizolvat in 50ml apa rece. Se fierbe 5-7 minute, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari.

Piureul simplu de mere se serveste cald sau rece ca garnitura la diferite preparate din pasare sau vanat.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce