Papara de paine cu branza de oi

Pentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 felii de paine
  • 2 cesti lapte
  • 4 linguri branza de oi
  • 2 linguri unt
  • 2 oua
  • 1 lingura branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. Se asaza pe fund un rand de felii de paine, se presara branza de oi, care nu trebuie sa fie iute, apoi din nou paine si branza, avand grija ca forma sa nu fie prea plina, deoarece papara creste la cuptor. Se adauga o lingura de unt si doua oua batute cu o ceasca de lapte si putina sare. Se presara branza rasa. Se da la cuptor sa se rumeneasca incet, trei sferturi de ora.


Papara de paine cu branza de oi se serveste calda.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce