Oua prajite in orez

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pan

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cub supa de pasare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 g cascaval Trapist ras
  • 8 oua
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pana cand orezul se inmoaie bine. Intre timp, in alt vas se caleste cealalta jumatate de ceapa in uleiul ramas, se adauga pasta de rosii si se face un sos de rosii.

Daca orezul s-a inmuiat se adauga sosul de rosii si jumatate din cascavalul ras, apoi se pune totul intr-un vas pentru cuptor.

Se fac cateva adancituri in orez cu un polonic umed si in fiecare se pune cate un ou. Deasupra se presara restul de cascaval. Se coace pana cand albusul oualor se intareste.

Se serveste cu castraveti murati.
Alte retete legume recomandate

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Tocanita de urzici

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors