Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti, o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru mic dejun.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 30 g unt
  • patrunjel
  • o lingura de sare
  • doua linguri de otet

Mod de preparare

Ochiurile romanesti se fac asa: intr-o cratita de 2 litri se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si 2 linguri otet. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai unul doua minute pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Se scot cu spumiera scurse bine de apa. Se aseaza pe o farfurie, iar deasupra se pot pune bucatele de unt si patrunjel taiat marunt.


Ochiurile romanesti se sservesc imediat, fierbinti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce