Mere umplute

Se fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete marunte, iar telina o strecura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 telina mijlocie
  • 6 linguri de maioneza
  • 1 buc. castravete cornison
  • 1 cartof de marime medie
  • 4 felii de sunca taiata la aparat
  • 8 buc. mere ionatan mari
  • 1 linguri de zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de vegeta

Mod de preparare

Se fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete marunte, iar telina o strecuram si o lasam sa se raceasca. Apoi, taiem cubulete castravetele si sunca, apoi le amestecam cu telina, cartofii si maioneza. Merele curatate de coaja, samburi, se taie in doua, se scobesc de miez atat cat se poate si se stropesc cu zeama de lamaie. Adaugam miezul merelor taiate cubulete mici la restul salatei. Umplem jumatatile de mere, in scobitura, cu salata.
Se servesc proaspete.

Alte retete mancare recomandate

Dovlecei umpluti

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

"Retete festive de iarna" Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii imi plac la nebunie, inca de cand eram doar o...

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide