Mancare de ardei cu vinete si coriandru

Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar pu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei ardei grasi
  • o vanata
  • doi catei de usturoi
  • un ardei iute
  • o ceapa
  • ulei
  • frunze de coriandru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar putea fi un inceput de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci si nici giuvece. E doar un amestec intre toate ideile de mai sus, plus o tusa de coriandru pentru a usura o excursie mentala spre Asia.

Pentru doua portii sanatoase aveti nevoie de trei ori patru ardei grasi si de o vanata. Daca nu-i sezon de vinete, puteti folosi vinete din borcan, conservate in ulei, asa cum am facut eu pentru reteta aceasta. Un borcan din cele mici va ajunge. Va mai trebuie o ceapa si doi catei de usturoi. si, de va pofteste inima, un ardei iute. Taiati ardeii in fasii (fara vinisoare si seminte, care pot da amarala), ceapa solzisori si usturoiul in bucati mari. Le puneti la inmuiat intr-o lingura de ulei (daca aveti vinete proaspete, le puneti si pe acelea, facute fisii, cu tot cu coaja, odata cu ardeii, daca nu, puneti vinetele din borcan doar la urma), pe foc mic. in trei minute se carcalesc usor. Turnati peste ele o ceasca de apa si lasati tot pe foc mic. Dupa ce scade apa, mai turnati o ceasca (de ce pe rand: nu vreti sa fierbeti legumele ci sa le inmuiati usor, sa iasa ducleata din ele) de apa. Presarati sare si pier, amestecati din cand in cand iar la urma, cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe foc, puneti intr-insa vinetele, amestecati bine si puneti si frunzele de coriandru, rupte-n bucati.


Puneti mancarea asta pe doua felii de paine HapiHap ori pe trei, patru, cat sunteti de flamanzi in zi de post. O sa dispara repede din farfurii, garantat.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors