Jumari de soia

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g soia cubulete
  • 2 lingurite condiment de soia
  • 120 ml de ulei

Mod de preparare

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar, apoi clatim.

Punem peste ea 2 lingurite de condiment special pentru soia, apoi turnam turnam peste ea atata apa, cata zeama a fost turnata de pe ea. Scuturand, lasam sa se inmoaie in continuare pana le folosim. La soia selectionata, de calitate, nu este nevoie sa aruncam apa de pe ea.

Inmuierea se face intr-un vas cat mai mare, cu gura cat mai larga, pentru ca cubuletele de soia pot absorbi apa condimentata in mod uniform, doar daca sunt puse una langa alta.

Se amesteca cel putin odata, pentru ca, apa condimentata sa fie cat mai bine absorbita. In cazul folosirii cuburilor de soia de calitate, tratate cu enzime si care nu contine oxizi de carbon , cel mai bine este sa fie puse direct in tigaie, si inmuiate in apa condimentata prescrisa, pana se prajesc.

Cuburile de soia umflate, impreuna cu apa pentru inmuiat, se fierb la foc mic, sub capac, amstecand de cate ori, pana se evapora toata apa.

Cand incepe deja sa clocoteasca, adaugam 120 ml ulei de gatit, si, amestecand continu, prajim pe foc mai iute, pana ce devin rosiatice deschis.

Luam jos de pe foc si mai amestecam un timp, pana absoarbe uleiul ramas. Sa avem grija sa nu-l prajim prea tare pentru ca va deveni tare.

Daca se usuca in timpul prajirii, mai adaugam putin ulei, pentru ca, doar atunci va avea un gust bun, daca la suprafata va luci uleiul cand este gata.

Jumarile crocante se servesc calde, cu paine proaspata. Se consuma cu cepa verde, ardei verzi si rosii, sau ridichi si iarna cu muraturi.

Jumarile se servesc totdeauna proaspete, intrucat, daca se racesc, devin tari, de neconsumat.

Pofta buna!

Alte retete culinare recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors