Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlo
Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlocie, se caleste in 30 ml ulei pana devine sticloasa. 4 ardei de marime mijlocie se spala sub jet de apa, se taie fasii pe lungime, se adauga la ceapa, se calesc sub capac. Cand incep sa se vestejeasca , se adauga 4 rosii de marime mijlocie taiate felii groase. Se amesteca 1 l.c. boia, 1 l.c. rasa de sare, 1 catel de usturoi pisat, se fierbe in continuare pana se fac rosiile, atunci se scoate capacul de pe tigaie si se continua prajirea pana la evaporarea lichidului. Pana se inmoaie ardeii, feliile de soia se prajesc pe amandoua partile in 80 ml ulei si se pun deoparte. Daca se simte mirosul ardeiului prajit, se presara ghiveciul cu l.c. de faina, se stinge cu 50 ml apa si se fierbe. In final, se pun feliile de soia, se intorc in sos pe ambele parti ca sa preia aromele. Se serveste cald. Se consuma cu paine sau cu orez fiert pe aburi. Este foarte delicios si cu spaghete, dar, in acest caz, dupa faina se amesteca cu 50 ml smantana. Iarna, ardeii verzi si rosiile se inlocuiesc cu 4 linguri pline cu ghiveci si ½ l.c. pasta de rosii. Persoanele amatoare de ghiveci pot dubla cantitatea de ardei verzi si rosii, folosind materie prima conservata. In acest caz, se foloseste pentru prajit ulei (40 ml).
Alte retete vegetariene recomandate
Mazare sote
Tocanita de urzici
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post