Galuste cu ceapa si smantana

Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc, apoi se adauga faina si oul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 300 g cartofi
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 50-100 g pesmet
  • ulei
  • 10 ml smantana
  • 1 lingurita boia de ardei dulce de Kalocsa

Mod de preparare

Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc, apoi se adauga faina si oul. Se framanta bine, apoi se intinde si se taie mici dreptunghiuri. Ceapa se taie felii si se caleste in putin ulei. Se pune cate putina ceapa pe fiecare dreptunghi si se formeaza galuste. Se pun la fiert in apa clocotinda, apoi se dau prin pesmet rumenit si se servesc presarate cu boia si stropite cu smantana.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciulama de ciuperci

Rulada de spanac

Ciulama de urzici

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors