Galuste cu ceapa si smantana

Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc, apoi se adauga faina si oul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 300 g cartofi
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 50-100 g pesmet
  • ulei
  • 10 ml smantana
  • 1 lingurita boia de ardei dulce de Kalocsa

Mod de preparare

Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc, apoi se adauga faina si oul. Se framanta bine, apoi se intinde si se taie mici dreptunghiuri. Ceapa se taie felii si se caleste in putin ulei. Se pune cate putina ceapa pe fiecare dreptunghi si se formeaza galuste. Se pun la fiert in apa clocotinda, apoi se dau prin pesmet rumenit si se servesc presarate cu boia si stropite cu smantana.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciulama de ciuperci

Rulada de spanac

Ciulama de urzici

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Foietaj de casa cu branza sarata

Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu...

Foietaj de casa cu branza sarata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide