entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de minute. In acest timp va cr
entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de minute. In acest timp va creste. Toarna faina intr-un vas si fa o adancitura in mijloc. Sparge aici un ou, adauga galbenus, sare, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Adauga drojdia crescuta si framanta-l 4-5 minute, incorporand treptat untul topit. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginea vasului. Presara-l cu putina faina si lasa-l sa stea 30 de minute. Pe o plansa tapetata cu faina imparte aluatul in doua. Formeaza cate 25 de galuste din ambii, trece-le prin unt topit si aseaza-le intr-o tava. Acopera-le si lasa-le la dospit 40-45 de minute. Coace-le in cuptorul preincalzit in jur de 35 de minute. Intre timp decojeste merele, taie-le in patru si scoate-le miezul. Fierbe celelalte ingrediente in 200 ml de apa si inabuse feliile de mere timp de 15 minute. La sfarsit scoate scortisoara si cuisoarele si mixeaza fructele impreuna cu zeama. Scoate galustele aurii din cuptor, stropeste-le cu unt topit si presara-le cu zahar pudra.
Alte retete mancare
recomandate:
Tocanita piept de pui
Friptura de pui
Salata piept pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post