Galuste aurii cu piure de mere

entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de minute. In acest timp va cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de baza: 100-150 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 30 g drojdie
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 50 g unt topit
  • faina. Pentru piureul de mere: 800 g mere
  • 150 ml vin alb
  • sucul de la 1 lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 1 bucata de scortisoara
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 cuisoare

Mod de preparare

entru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de minute. In acest timp va creste. Toarna faina intr-un vas si fa o adancitura in mijloc. Sparge aici un ou, adauga galbenus, sare, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Adauga drojdia crescuta si framanta-l 4-5 minute, incorporand treptat untul topit. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginea vasului. Presara-l cu putina faina si lasa-l sa stea 30 de minute. Pe o plansa tapetata cu faina imparte aluatul in doua. Formeaza cate 25 de galuste din ambii, trece-le prin unt topit si aseaza-le intr-o tava. Acopera-le si lasa-le la dospit 40-45 de minute. Coace-le in cuptorul preincalzit in jur de 35 de minute. Intre timp decojeste merele, taie-le in patru si scoate-le miezul. Fierbe celelalte ingrediente in 200 ml de apa si inabuse feliile de mere timp de 15 minute. La sfarsit scoate scortisoara si cuisoarele si mixeaza fructele impreuna cu zeama. Scoate galustele aurii din cuptor, stropeste-le cu unt topit si presara-le cu zahar pudra.
Alte retete mancare

recomandate:

Tocanita piept de pui

Friptura de pui

Salata piept pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu fasole verde si sunca

M-am inspirat de aici de reteta,am modificat-o putin,a iesit bunicica

Salata cu fasole verde si sunca
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide