Escalop de porc in sos de mustar

Este o mancare grozav de buna si se serveste cu cartofi piure sau se pot servi cu paste fainoase. Intr-o zi friguroasa de iarna, aceasta mancare iti incalzeste sufletul si iti incanta papilele gustative.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • condimente pentru porc
  • faina
  • 2 buc ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt boia de ardei dulce
  • 2 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt mustar
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se taie bucata de carne in felii subtiri. Se bat bine cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat si condimente pentru porc. Se trec apoi bucatile de carne prin faina pe ambele parti si se pun deoparte.

Intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pune uleiul la incins. Se asaza bucatile de carne in ulei si se lasa sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in cratita in care s-au rumenit bucatile de carne. Se lasa la calit pana se rumeneste usor. Se asaza peste ceapa bucatile de carne si se toarna apoi apa fierbinte cat sa treaca peste carne. Se adauga si o lgt de boia de ardei dulce. Se lasa la fiert la foc mic. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa fierbinte. Se sareaza dupa gust.

Intr-un bol se pun cele 2 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Se adauga smantana si mustarul si se omogenizeaza bine.

Cand este gata carnea, se toarna amestecul cu smantana si mustar in cratita, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se condimenteaza dupa gust daca mai este cazul, apoi se stinge focul.

Se serveste cu cartofi piure asezonata cu frunze de patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce