Dovlecei umpluti cu soia

Dovleceii umpluti cu soia sunt o mancare ideala pentru perioadele de post din an.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 100 g granule de soia
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri orez
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sucul unei lamai
  • un ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Granulele de soia se fierb cu o foaie de dafin aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se scurga foarte bine. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si cand devine sticloasa se adauga orezul. Se amesteca si se lasa sa se umfle putin si orezul. In amestecul de orez si ceapa se adauga granulele de soia, patrunjelul tocat, un ou, se potriveste cu sare si piper si se umplu dovleceii curatati de seminte si taiati in partea de sus. Dovleceii se umplu cu amestecul de soia si orez, iar deasupra se pune un capac realizat din rosie. Dovleceii se pun intr-o cratita care se umple pe jumatate cu apa, suc de lamaie, foi de dafin si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se servesc calzi sau reci.


Se servesc calzi. Daca nu se adauga ou in umplutura, reteta ardei umpluti cu soia va fi de post.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce