Dovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi serviti ca atare sau langa un sos usor de iaurt.
Se curata dovleceii de coaja, se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa cam 15 minute. Intre timp, se amesteca pesmetul cu telemeaua rasa fin. Se combina uleiul de masline cu iaurtul si se bat putin cu furculita. Se scurge apa lasata de dovlecei si se se zvanta cu hartie absorbanta si se tavalesc, cate trei bastoane odata, in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si branza.
Scuturand orizontal farfuria ca sa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt: Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).
Dovleceii crocanti la cuptor se servesc imediat ce s-au racorit putin, cu sos tzatziki si o paine proaspata.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post