Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • gris - 200 g
  • lapte - 500 ml
  • oua - 3 bucati
  • pesmet - 150 g
  • faina - 50 g
  • ulei - 150 ml
  • cascaval - 50 g
  • unt - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si, cand clocoteste, se adauga treptat grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la rece, iar apoi se amesteca cu cascaval ras, un ou, sare si piper. Din aceasta compozitie se fac crochete lungi de 5-6 cm, care se trec prin faina, ou si pesmet. Se prajesc in ulei.

Crochetele din gris se servesc calde, cu unt topit deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce