Crochete din conopida - Reteta video

Iata o reteta delicioasa, simpla si fara grasimi! Crochete rumene din conopida, coapte in cuptor, aromate si numai bune pentru o gustare rapida!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g conopida
  • 150 g telemea
  • 2 buc. oua
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri seminte de pin (optional)
  • 4 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita nucsoara

Mod de preparare

Rupe conopida in buchetele, spal-o bine si pune-o sa fiarba pentru 10 minute in apa clocotita cu putina sare. Scurge-o, clateste-o cu apa rece si las-o intr-o sita. Taie apoi conopida in cubulete si amestec-o cu branza data pe razatoarea cu ochiuri mari. Adauga ouale, mararul, pesmetul si optional, semintele de pin, pentru o textura crocanta. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper, nucsoara rasa si omogenizeaza bine compozitia. Formeaza crochetele si asaza-le intr-o tava, pe hartie de copt. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Lasa crochetele putin la racit si serveste-le alaturi de un sos cu iaurt, marar si usturoi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce