Concia de zucchine

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de zucchini
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml otet alb
  • ulei pentru prajit
  • ulei de masline extravirgin
  • 100 g seminte de pin
  • busuioc
  • menta
  • oregano
  • 3 catei de usturoi
  • sare piper

Mod de preparare

Còncia se mananca pe paine, pe felii de focaccia, se poate folosi ca garnitura, sau aperitiv, iar daca nu se pune otet, se poate adauga la paste, sau orez (gen salata de paste, sau de orez). Se pastreaza bine la frigider si e mai buna cu cat sta mai mult, desi nu are viata prea lunga
Exista si o varianta napoletana: pe langa ingredientele de mai sus se adauga stafide, cappere, filè de anchois, masline si patrunjel, eventual putin ardei iute.

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta originala, zucchinele trebuie sa stea la uscat 24h, ca sa piarda cat mai multa apa. Eu le-am lasat 3-4 ore. Se pune la incins ulei de arahide si ulei de masline si se prajesc rondelele. Se lasa putin la racit. Intre timp se pregatesc frunzele de menta, busuioc si oregano, pasta de rosii, otetul, sarea, piperul si uleiul extravirgin. Semintele de pin se prajesc si ele putin. Se dilueaza pasta de rosii cu otetul, se pune usturoiul si frunzele rupte cu mana, nu taiate, apoi se pune peste zucchine. Se adauga semintele de pin, se macina niste piper si sare si se amesteca bine. Se completeaza cu ulei extravirgin, dar nu sa le acopere, iar se amesteca, apoi se apasa rondelele, cu dosul unei palete, ca sa stea sub lichid. Ideal ar fi sa se puna o greutate deasupra si sa se lase la macerat pana a doua zi, cand zucchinele trebuie intoarse, toate deodata, ca sa stea si cele care au fost deasupra, dedesubt. Eu nu m-am mai complicat, am pus capacul ermetic si le-am dat la frigider.


Concia se poate face si cu vinete, procedeul e acelasi.

Aceasta reteta a fost adaugata pe forumul culinar.ro de catre Bolognese di Cluj

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide