Chiftelute vegane

Chiftelutele vegane sunt delicioase. Pentru prepararea acestei retete de post aveti nevoie de cartofi, morcovi, telina, faina, ulei si condimente.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 7 cartofi mari
  • 3 morcovi marisori
  • 1/2 telina mare
  • faina alba
  • ulei
  • condimente dupa gust: sare
  • piper
  • usturoi (facultativ)

Mod de preparare

Chiftelutele vegane sunt delicioase. Am preparat aceasta reteta de post pentru ca ai mei au hotarat sa posteasca. Ii apreciez, mai ales ca mama este un consumator mare de lactate, iar tata carnivor.

Asa ca meniul zilnic trebuie sa fie cat mai variat si gustos. Asa ca am intrat in bucatarie cu ganduri mari de creatie, azi facem chiftelute. Dar, de post!

Legumele se pun la fiert. Dupa ce sunt fierte si racite, se curata, se paseaza, se amesteca cu 2 maini de faina (asta a fost masuratoarea mea), ulei- 5 linguri si condimente dupa gust.

Mai apoi se fac chiftelute, se aseaza in tava de copt si se ung cu putin ulei deasupra. Eu le-am pus la copt in cuptor pentru a fi mai usoare la stomac. Am pus hartie de copt in tava si am uns-o cu putin ulei.

Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit putin. Trebuie sa specific faptul ca eu le-am intors in tava pentru a fi uniforme la culoare.

Pofta buna!

 


Sunt delicioase! Chiftelutele vegane merg excelent cu muratura sau sos de rosii.

Aceasta reteta a fost trimisa de Ana pentru concursul media-content.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce