Varza de bruxelles este delicioasa si usor de gatit. Este si aspectuoasa, asa ca nu iti ramane decat sa incerci reteta noastra de varza de bruxelles cu sos si bacon.
Curatam varzuca de frunzele exterioare,taiem o feliuta din cotor, ii facem o taietura in cruce(asa se fierbe uniform),si o spalam. O punem in steamer,adaugam frunze de patrunjel/sau alta verdeata, pentru aroma,si lasam 20-25 minute la fiert. Depinde cit de "al dente va place". Între timp curatam si spalam ceapa,o despicam in citeva bucati si o punem in ceva ulei de floarea soarelui la rumenit. Cind este usor aurie,o stingem cu lapte,adaugam patrunjelul, condimentam,apoi punem mixerul stick la treaba/macinam.Lasam sa fiarba vreo 10 minute la foc lejer. Pina atunci tocam baconul si il rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de grasime/ulei. Adaugam baconul/costita la sosul de lapte pe care apoi il ingrosam cu amidon. Eu folosesc Mondamin,care se poate presara linistit in sosul fierbinte fara a face cocoloase. Daca nu stiti cum reactioneaza amidonul pe care-l folositi,si pentru a fi siguri ca veti obtine un sos fin, amestecati amidonul cu o lingura de apa rece,apoi turnati-l la sosul de lapte.
Varza se poate servi si un pireu de cartofi pe linga. Pofta buna! Reteta Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post