Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde
Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde se toaca marunt. conopida se opareste in apa clocotita cu sare. Jumatate din rosii se oparesc, se decojesc si se taie felii. Telemeaua se rade. Morcovii si telina se inabusa in 150 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ardeiul gras, rosiile taiate felii, ceapa verde si conopida, continuand inabusirea. Dupa ce legumele au fiert, se adauga 50 ml vin, mararul, telemeaua, ouale, sarea, piperul si se amesteca. Se aleg cate 2-3 foi de varza, se asaza compozitia de legume in mijloc si se impacheteaza dand forma verzei. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza varza taiata fin, peste care se adauga verzele umplute. Se adauga apoi 300 ml apa, restul de vin si se introduce la cuptor, la foc moderat, circa 45 de minute.
Se serveste cu smantana deasupra.
Alte retete culinare:
Curcan umplut
Ciorba radauteana
Muschi de porc la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post