700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o
700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub jet de apa. Tocam marunt o ceapa mica, pe care o calim intr-un vas mai mare, cu 2 linguri de ulei. Adaugam varza taiata, o lingurita mica de sare, cu varf, un praf de piper macinat si o jumatate lingurita chimion macinat sau, dupa gust, maghiran macinat. Completam cu 70 ml apa, mai punem 2 catei de usturoi si fierbem sub capac cel putin o jumatate de ora, pana cand varza se inmoaie. Intre timp, curatam 250 grame cartofi, ii spalam si ii taiem cubulete de 1 cm si dupa ce i-am mai clatit inca o data, ii punem peste varza fiarta pe jumatate. Timpul de fierbere pentru cartofi este de aproximativ 20 minute. Daca mancarea s-a inmuiat, scoatem usturoiul, apoi amestecam 2 linguri de faina cu atat ulei cat cuprinde si facem un rantas, pe foc iute, amestecand tot timpul, pana cand face spuma. Luam jos de pe foc, lasam putin sa re racoreasca, pana va fi caldut, apoi adaugam atata apa, incat sa fie ca si frisca si il punem in mancare. Amestecand mereu, mai ferbem 5 minute, pana se ingroasa. Inainte de a adauga rantasul, varza trebuie sa mai aiba atata zeama, incat sa fie pe jumatate acoperita. Se serveste neaparat calda.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post