Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului. Tocam marunt o ceapa ros
Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului.
Tocam marunt o ceapa rosie mijlocie si o prajim in 0,4 dl ulei adaugand 2 linguri rase de zahar brun pana zaharul devine auriu.
Acum adaugam varza taiata fideluta si calim cateva minute apoi turnam peste ea 2 dl de apa. Apoi presaram 1 lingurita de sare, apoi fierbem , sub capac, amestecand des aprox. 1 ora , pana se inmoaie . Din cand in cand turnam putina apa sa nu se arda si folosim foc foarte mic. In final, adaugam 1 dl otet de mere, si amestecand, fierbem foarte bine , pana toata zeama se evapora. Tinem la frigider.
Servim calda cu chiftelute de soia cu ciuperci, cu felii incalzite de soia, cu soia prajita sau cu felii de friptura de soia.
Va recomandam si alte retete culinare cu varza:
Supa de varza
Varza murata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post