Varza dulce cu carne

Pentru varza dulce cu carne se alege carne grasa si se pregateste ca pentru mancarea cu cartofi. Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne
  • 1 varza frumoasa (cam de 1 kg)
  • 1 ceasca bors
  • 1 lingura bulion sau
  • 4 rosii mijlocii
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru varza dulce cu carne se alege carne grasa si se pregateste ca pentru mancarea cu cartofi.  Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Se taie o varza sau doua, marunt ca fideaua. Se da sare si se stoarce cu mana pentru ca sa iasa apa din ea. Se pune in cratita cu carne cand aceasta este pe jumatate fiarta si se adauga o lingura buna de untura. Se toarna deasupra bors fiert separat si bine limpezit. Se lasa sa fiarba o ora. Se gusta de sare, se pune bulion de rosii sau cateva rosii taiate felii. Se tine cel putin o ora la cuptor. Dupa ce s-a asezat varza, nu se mai da cu lingura, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, ca sa nu se prinda pe fund. Daca este prea scazuta, se mai adauga putina apa. Mancarea cu varza este mult mai gustoasa pregatita din ajun.


Varza dulce cu carne se serveste calda.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide