Varza de Bruxelles cu cascaval

Verzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa fiarba, se mai fierb inca 3 mi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ou
  • 100-120 g faina
  • 20 ml lapte
  • 50 g cascaval Trapist ras
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Verzele se curata de frunzulitele ofilite. Se spala, apoi se pun in apa sarata in clocot. De cand incepe din nou apa sa fiarba, se mai fierb inca 3 minute, apoi se strecoara si se pun pe hartie absorbanta, pentru a se usca mai repede. Pentru besamel, oul se bate spuma cu laptele, se adauga faina si uleiul si se bat in continuare cu mixerul. Se sareaza, se adauga piperul si ceapa data prin razatoare sau taiata foarte fin. La sfarsit, se adauga si cascavalul ras. Verzele se dau intai prin faina, apoi prin amestecul besamel si imediat se pun in tigaia cu ulei fierbinte, prajindu-se pana se rumenesc. Se pun intr-o strecuratoare, sau pe hartie absorbanta. Se servesc cu garnitura, sos sau cu salata.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors