Varza de Bruxelles calita

Luam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam sub jet puternic de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • varza de Bruxell
  • 50g unt
  • 1 dl de apa
  • 0.5 dl apa
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • radacina de ghimbir
  • sare

Mod de preparare

Luam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam sub jet puternic de apa. Topim 50 g unt, si adaugand verza de Bruxelles, calim pentru cateva minute. Apoi turnam peste ea 1 dl de apa, si, calim timp e apro. 25 de minute, la foc mic, sub capac, pana se inmoaie. Daca nu s-a inmuiat, punem putina apa, si fierbem in continuare. Daca folosim oala izolatoare de aer, ajunge 0,5 dl de apa. Cei care prefera gusturile mai intensive pot adauga si 1-2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, sau o radacina mica de ghimbir . La sfarsit adaugam 1 lingurita rasa de sare, si, il prajim fara capac pana ramane doar untura. Se serveste calda, ca garnitura. Se poate folosi si ca fel separat de mancare daca il stropim cu sos tartar, sau cu sos de cascaval razuit amestecat cu smantana calda.
Alte retete recomandate

Varza murata calita

Varza calita

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors