Varza creata umpluta este o alternativa usor de facut la migaloasele sarmale.
Mod de preparare:
Carnea tocată odată cu slănina se amestecă cu ceapa şi se înăbuşe în unt pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă orezul fiert în apă sărată, ouăle crude, sarea, piperul şi verdeaţa, după gust. Varza se spală bine, controland fiecare frunză. Se desfac frunzele începînd de sus in jos (fără a se desprinde de cotor) şi spaţiile formate se umplu cu tocătură. Pentru ca aceasta să nu se împrăştie în timpul fierberii, varza se leagă circular cu aţă, după care se aşează în cratiţă. Se completează cu apă clocotită sau cu supă de oase, adăugand o crenguţă de cimbru şi sare şi se fierbe la foc mic. Cînd varza este complet fiartă, se pune făina desfăcută în puţină apă in sos, pentru a se mai ingrosa un pic si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce