Varza creata pane

Pentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare de lamaie si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 300 ml sau 300 ml apa si
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare de lamaie/lamaie - 1 g/30 g
  • varza creata - 2
  • 3 kg
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • pesmet - 125 g
  • oua - 3 bucati
  • faina - 50 g
  • orez - 200 g
  • unt - 20 g
  • sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Pentru varza creata pane varza creata se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare de lamaie si sare. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Lamaia se spala si se taie rondele. Orezul se alege de impuritati si se spala. Varza fiarta se scurge, se raceste, se stoarce, se desfac frunzele, se sareaza, se pipereaza, apoi se ruleaza cate 3-4 foi. Rulourile se taie bucati si se trec prin faina, ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei. Orezul se inabusa in 50 ml ulei sau untura, se adauga supa, sarea si piperul si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit.

Varza creata pane se serveste calda, cu garnitura de orez si felii de lamaie.


Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea