Varza calita cu carnati

Varza calita cu carnati de porc este o mancare romaneasca ce se pregateste in zilele de iarna cu carnati proaspeti de porc, in ziua de Ignat. Pentru varza calita cu carnati de casa speli varza in mai multe ape sa se desareze, o storci de apa, apoi o tai fideluta si o calesti in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 400 g carnati afumati
  • o ceapa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1/2 lingura marar uscat
  • piper boabe

Mod de preparare

Pentru varza calita cu carnati speli varza in mai multe ape sa se desareze, o storci de apa, apoi o tai fideluta si o calesti in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt. Amesteci continuu sa nu se prinda. Cand varza este bine patrunsa, adaugi foile de dafin, cimbrisorul, mararul uscat, piperul boabe, dupa gust, pasta de rosii si o introduci in cuptor sa se rumeneasca. Separat tai carnatii felii, ii prajesti intr-o tigaie antiadeziva si apoi ii asezi peste varza. Amesteci feliile de carnati cu varza si lasi totul la cuptor inca 15 minute sa se amestece aromele.


Servesti varza calita cu carnati calda cu mamaliguta.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea