Varza brasoveana

Varza se da pe rindea sau se taie fideluta, apoi se fierbe impreuna cu bucati mai mari de carne, sarea, 1 lingurita de chimion si apa cat sa le acoper

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de capatana de varza
  • 400 g carne de porc
  • 150 g slanina afumata
  • 2 dl smantana
  • 1 lingura de faina
  • chimion
  • sare

Mod de preparare

Varza se da pe rindea sau se taie fideluta, apoi se fierbe impreuna cu bucati mai mari de carne, sarea, 1 lingurita de chimion si apa cat sa le acopere. Se prajeste slanina taiata felii. Smantana se amesteca cu faina si cu grasimea rezultata din topirea slaninei. Daca carnea s-a fiert, o scoatem afara din varza dar o pastram calda. Amestecul de smantana se adauga la varza si se incing impreuna.
Alte retete culinare recomandate:

Ardei umpluti

Vinete maioneza

Vinete umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors