Varza a la Cluj

Se caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se lasa la fiert. Carnea de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¾ kg varza acra
  • 100 g unsoare
  • 120 g orez
  • 500 g carne de porc
  • 200 ml smantana
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Se caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se lasa la fiert. Carnea de porc trebuie tocata, condimentata cu sare si piper si in 40 g de unsoare se lasa sa se fiarba pe jumatate. Se ia un vas yena, se tapeteaza cu unsoare si se pune un strat de varza acra, de grosimea unui deget. Se amesteca carnea cu orezul si se aseaza un strat peste varza. Se pune din nou un strat de varza si tot asa pana avem varza si orez cu carne, varza sa fie ultimul strat.
Se amesteca 200 ml smantana cu 100 ml apa, se stropesc straturile cu acest amestec si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Alte retete culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors