Tortul rosu are aceasta denumire datorita decorului facut din jeleu. Este un tort racoros care se prepara cu: faina, lapte si esenta.
Tortul rosu de prepara astfel: separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bat pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbusurile unul cate unul, se aduaga zaharul vanilat si la final faina cernuta, compozitia se pune in tava tapetata si se baga la cuptorul cald pana trece testul cu scobitoarea
Crema pentru tort: laptele se incalzeste, albusul se bate spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Se incorporeaza si laptele, se pune pe foc mic pana se ingroasa crema, cand este calda se adauga margarina si se omogenizeaza.
Pentru decorul tortului procedam astfel: se amesteca zaharul cu plicul si esenta se adauga apa si se pune la foc mic cca. 1 minut.
Cu asamblam tortul: blatul de taie pe orizontala in trei "felii". Se aseaza prima foaie se insiropeaza se unge cu un strat de gem de cirese, se adauga jumatate din crema, se aseaza a doua foaie se insiropeaza si se unge cu gem de cirese se adauga crema, se aseaza ultima foaie se insiropeaza si se toarna continutul de tort jelee,
Alte retete de tort recomandate
Tort diplomat
Tort tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post