Specialitate slovaca

Specialitatea slovaca este un alt fel de mancare cu varza cea pe care o iubesc atatia!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza murata de peste 1 kg
  • 200 g de ciuperci de padure uscate (se pot inlocui si cu champignon
  • dar gustul nu mai este acelasi)
  • 200 g de carnati de casa
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • o lingurita de faina

Mod de preparare

Intai de toate desarati varza cateva ore, in apa rece. Apoi tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit
20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbantati 2 linguri de ulei, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu
preparatul respectiv. Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cand lichidul aproape s-a evaporat.

Nota: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.


Specialitatea slovaca se poate servi la masa alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor