Sarmalute in foi de varza creata

Doua oua se fierb tare, pana se racesc, se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, se prajesc putin, se adauga carnea to

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 foi de varza creata
  • 8 felii de sunca
  • 2 oua pentru fiert
  • 1 ou crud
  • 100 g carne tocata
  • O ceapa mica
  • ½ de ardei rosu
  • Pesmet
  • Faina
  • Sare
  • Piper alb
  • Delikat
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Doua oua se fierb tare, pana se racesc, se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, se prajesc putin, se adauga carnea tocata, se potriveste gustul cu delikat si piper alb.

Pana se calesc, foile de varza se oparesc in apa sarata sa se poata lucra. Se lasa la racit umplutura si foile de varza. Cand sunt reci, se dau ouale fierte pe razatoare si se adauga la umplutura impreuna cu un ou crud care sa inchege umplutura in timpul prajirii.

Pe fiecare foaie de varza se pune o felie de sunca pe care se asaza umplutura, se ruleaza varza ca la sarmale. Sarmalutele se tavalesc prin faina si pesmet si se prajesc in ulei incins.
La servire se taie in doua pe diagonala. Se servesc cu orice fel de garnitura, se consuma reci sau calde.

Alte retete bucatarie recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors