Sarmalute in dovleac

Sarmalele sunt delicioase, asta e clar. Dar vor fi si mai aromate daca vei incerca reteta sarmalutelor in dovleac.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -500 gr carne de vita
  • -orez
  • -ceapa
  • -patrunjel
  • -bacon afumat
  • -pasta de tomate
  • -putin orez
  • -varza murata.

Mod de preparare

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati, le-am scos nervurile de la baza si am inceput impachetatul . Le-am rasucit, le-am ametit, le-am strans la capete pana le-a iesit sufletul, iar intr-un final le-am facut culcusul intr-un dovleac frumos. M-am chinuit ceva cu cutitul pana i-am facut un guleras. Le-am pus deasupra o paturica de bacon afumat, apa si pasta de tomate si le-am aruncat in cuptor, unde au odihnit vreo 4 ore! Puteam sa scurtez timpul daca le-as fi fiert mai inainte o ora pe aragaz.


Sarmalele se servesc calde, de preferinta in dovleacul in care au fost gatite. Reteta Sarmalute in dovleac a fost propusa de Shari pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors