Sarmalute de post cu ciuperci

Pentru sarmale de post se pregatesc foile de varza pentru umplut. Restul de varza se toaca marunt si se caleste. Se calesc ceapa tocata marunt, ardeiul si ciupercile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 250 g orez
  • 200 ml ulei
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 ardei grasi
  • 500 g ciuperci
  • 3 rosii
  • cimbru
  • sare
  • pier
  • Sugestie: ciupercile pot fi inlocuite cu 2 morcovi
  • o telina
  • un fir de praz si 100 g soia granule oparite si bine scurse.

Mod de preparare

Pentru sarmale de post se pregatesc foile de varza pentru umplut. Restul de varza se toaca marunt si se caleste.
Se calesc ceapa tocata marunt, ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Legumele se inabuse 15 minute, dupa care se adauga orezul spalat si curs. Se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute adaugandu-se un pahar cu apa si o lingura de condimente pentru sarmale. Cu compozitia rezultata se umplu foile de varza si se formeaza sarmalutele care se aseaza randuri, randuri. Intre straturile de sarmale se pune varza tocata, cimbru si feliile de rosii si bulionul. Sarmalute de post cu ciuperci se acopera cu apa si se dau la fiert, la foc potrivit, timp de doua ore si jumatate.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce