Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga
Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga ciupercile feliate, soia scursa, orezul, sarea, piperul si verdeata tocata. Se amesteca si se mai lasa pe foc sa fiarba cateva minute. Se taie frunzele de varza (sau vita-de-vie) cat marimea palmei, se pune 1 lingura de compozitie si se impaturesc sarmalele. Se aseaza in oala pe un strat de frunze, se adauga restul de ulei, apa, zeama de lamaie (sau borsul). Se acopera cu o farfurie care sa incapa in oala(sa le preseze) si se lasa la foc mic si apoi foarte mic sa fiarba. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se toarna, cand sunt gata, urmatorul sos: Se dizolva fulgii de porumb zeama de la o lamaie si se amesteca pana se leaga sosul. Sosul este facultativ.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post