Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masin
Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste separat. Se pune totul intr-un vas mare, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.
Se umplu foile de varza cu acest amestec si se ruleaza. In acelasi timp se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat. Apoi se asaza varza tocata si peste ea, in straturi, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii si se acopera cu inca un strat de varza tocata. Se acopera cu apa rece (fie simpla, fie amestecata cu sucul de rosii sau cu grasime).
Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite. Cand sunt gata, se lasa 10 minute vasul fara capac.
Se servesc cu mamaliguta calda si cu smantana