Sarmalute

Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc
  • 1/4 kg carne de vita
  • 1/4 kg ceafa de porc afumata
  • orez
  • ceapa
  • piper
  • suc de rosii
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste separat. Se pune totul intr-un vas mare, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Se umplu foile de varza cu acest amestec si se ruleaza. In acelasi timp se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat. Apoi se asaza varza tocata si peste ea, in straturi, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii si se acopera cu inca un strat de varza tocata. Se acopera cu apa rece (fie simpla, fie amestecata cu sucul de rosii sau cu grasime).

Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite. Cand sunt gata, se lasa 10 minute vasul fara capac.


Se servesc cu mamaliguta calda si cu smantana

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce