Rulada din varza rosie si sos tomat

Pentru rulada din varza rosie si sos tomat varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se pune cu cotorul in sus in apa fiarta cu sare, dupa care se scoate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • varza rosie - 1 kg
  • carne tocata amestec - 400 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 15 g
  • chimion - 5 g
  • ceapa - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • chifle - 1 bucata
  • pasta de tomate - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulada din varza rosie si sos tomat varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se pune cu cotorul in sus in apa fiarta cu sare, dupa care se scoate si se lasa la scurs. Se inmoaie chifla in apa calduta. Ceapa se curata, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Oul se spala. Carnea se amesteca cu oul, chifla stoarsa, ceapa, piper, se omogenizeaza si se imparte in 5 parti egale. Varza se desface foi, care se pun cate 2-3 frunze, una in alta. in fiecare manunchi de frunze de varza se aseaza cate o portie de carne, se ruleaza si se leaga. Se incinge uleiul si ruladele se prajesc pe fiecare parte. Pasta de tomate diluata cu apa se toarna peste rulade impreuna cu 125 ml apa cu sare si se inabusa 30 de minute. in sosul de rosii se adauga faina, putina apa rece si se fierbe cateva minute. Se adauga piperul si chimionul.

Rulada din varza rosie si sos tomat se serveste calda, cu sos de rosii.


Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor