Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca mai
Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam lapte caldut pina obtinem un aluat de piine. Sa nu fie nici moale sau prea tare. Defapt, se dezlipeste de pe marginile vasului.
Lasam sa creasca acest aluat vreo 30 min. Se tripleaza chiar.
Eu intre timp am inceput incet sa prajesc putin cirnatii si costita.
Varza scursa de zeama acra am aruncat-o peste cirnati. Am adaugat si foile de dafin si piperul, ienuparul, am amestecat.
Aici se adauga ceva supa sau apa, cit sa acopere pe jumatate varza din oala.Cu capacul pus am lasat la foc destul de moale sa se faca varza incet,incet.
Cind aluatul este gata crescut, facem 5 bile. Am mai lasat vreo 10 min. la crescut. Apoi am pus bilele de aluat in cratita peste varza.
Se fac vreo 45 de min cu capacul pus si la foc mic.
Mama face repede si bine: arunca varza si cirnatii in cratita, pune bilele de aluat peste, si lasa cu capac vreo 40 min la foc moderat si gata.
Pofta buna!
Reteta Knödeli pe varza acra cu costita si carnati a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Varza calita cu sunculita afumata,
Varza murata cu ciolan fript,
Ardei umpluti cu varza
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post